Белоградчик

Белоградчик е разположен в Северозападна България на 50 км от Видин и на 60 км от Монтана. Уникалния скален масив, с който е прочут града – Белоградчишките скали, заема площ от около 80 кв.км.  Изгледът на крепостта „Калето“ и скалните масиви с неповторимите си форми не веднъж са използвани за сценичен декор в световното кино.

А когато човек се изправи пред този естествен декор, приказката започва – величествена, необяснима, чудновата, от която оставаш без дъх пред могъщото природно творчество.

Малкото северозападно градче е впечатляващо и с това, че буквално във всяка посока от града можете да тръгнете по някоя пътека и да стигнете до известна скала, местност, пещера, или просто да се разходите из прохладните гори сред невероятна тишина. Има много маркирани пътища и екопътеки, както и множество немаркирани горски пътечки, които предоставят възможността да се потопиш в неповторимата дива природа. Разгледайте секция забележителности и развлечения за да откриете интересни неща в града и околностите му. А от тук може да научите цялата история на Белоградчик.