Белоградчик

Град Белоградчик е разположен в северозападна България на 44 км. от град Видин и на 50 км. от град Монтана. Уникалния скален масив, с който е прочут града се разполага на 30 кв.км. Белоградчишките скали са прочути в целия свят. Изгледът на крепостта „Калето“ и скалните масиви с неповторимите си форми не веднъж са използвани за сценичен декор в световното кино.

А когато човек се изправи пред този естествен декор, приказката започва – величествена, необяснима, чудновата, от която оставаш без дъх пред могъщото природно творчество.

Малкото северозападно градче е впечатляващо и с това, че буквално във всяка посока от града можш да тръгнете по някоя пътека и да стигнеш до известна скала или местност, или просто да се разходите из прохладните гори сред невероятна тишина. Има много пътеки, екопътеки и пътечки, които предоставят възможността да се потопиш в неповторимата дива природа. Разгледайте секция забележителности и развлечения за да откриете интересни неща в градът и околностите му. А от тук може да научите цялата история на градът.